Napjainkban szinte mindenféle sportra lehet már fogadni a sok ezer különböző bukméker valamelyikénél. Értelemszerűen globális cégekről beszélünk az esetek többségében, így a magyar fogadók számára sokszor ismeretlen sportok is ott vannak a kínálatban. Így ismerhették meg a magyar sportfogadás szerelmesei a pesapallot vagy éppen a kabbadit, amelyek egy-egy specifikus országban népszerűek csak. Ugyanakkor vannak olyan slágersportok, amelyekre mindenhol nagyon sokan fogadnak, ilyen például a labdarúgás vagy éppen a kosárlabda.

De szintén népszerű a jégkorong, a Forma-1 vagy éppen a UFC fogadása Magyarországon is. Viszont a magyar fogadók nagyon szeretnek olyan sportokra is fogadni, amelyek sok esetben csak Kelet-Európában vagy Ázsiában népszerűek. Ennek megfelelően a magyar fogadók körében azon bukmékerek népszerűek, amelyeknél ezek a fogadási események is elérhetőek a kínálatban, ráadásul rendszeren. De lássuk melyek is ezek a magyar fogadók számára oly kedves sportágak!

A magyar fogadók kedvenc sportjai, ha fogadásról van szó

Sportfogadás a futballraMagyarországon két fő csoportba sorolhatóak a bukmékerek. Egyrészt vannak azok, amelyeket a magyar fogadók nem tudnak könnyedén elérni, mert alternatív linkek vagy VPN használatára kényszerülnek. Értelemszerűen így ezek nem is számítanak annyira népszerű oldalaknak. Másrészt vannak azok, amelyek legálisan elérhetőek, szerencsére már ide tartozik a jelentős többség. Ez utóbbiakat aztán tovább lehet népszerűség szerint rangsorolni az alapján, hogy mennyire támogatott a magyar játékosok fogadása. A többi oldalhoz képest sokkal népszerűbbek azok, ahol magyar nyelven is elérhető az oldal, az ügyfélfogadás és magyar forintban is lehet regisztrálni.

A fennmaradó oldalak közül a magyar fogadók azok mellett teszik le a voksot, ahol a kedvenc sportjaik elérhetőek, azaz a labdarúgás vagy éppen a kosárlabda mellett az egyéb kedvencek. De nézzük is, hogy mely sportok a legnépszerűbbek Magyarországon, ha fogadásról van szó!

  • A labdarúgás: ezt már többször említettük a bevezetőben is, de kétségtelenül ez Magyarországon a legnépszerűbb sport, ha fogadásról, sőt, ha szurkolásról van szó, akkor is. Ma már a magyar ligák teljes kínálata is elérhető a legnagyobb bukmékereknél sokféle piaccal és rengeteg statisztikával, úgyhogy a magyar fogadók körében legnépszerűbb fogadóirodák azok, ahol ész nélkül lehet minden focira fogadni.
  • Kézilabda: egy amerikai vagy ázsiai sportfogadó számára nagyon érdekes lehet a tény, de Magyarországon nagyon népszerű a kézilabda és ennek fogadása is. Értelemszerűen a magyar klubcsapatok és a válogatottak mérkőzéseit keresik a legtöbben a bukmékereknél, de sokan választják a népszerű osztrák vagy német liga meccseit is. Ma már szerencsére a legtöbb bukméker kínál ilyen eseményeket is.
  • Kosárlabda: fogadási szempontból a magyar fogadók körében nagyon népszerű a magyar kosárlabda bajnokság és az amerikai profi liga, az NBA is. Utóbbi főleg azért, mert a szezon során minden egyes napra jut egy-egy találkozó, szóval akár egész héten lehet gond nélkül fogadni. A legtöbb sportfogadási oldalnál számtalan lehetőségünk van a kosárlabda fogadására, fogadhatunk félidei vagy éppen negyedes piacokra, legtöbb kosarat dobó játékosokra és így tovább.
  • Vízilabda: ez a vízválasztó sport, ugyanis a magyar fogadók a mai napig nagyon szeretik a vízilabdát. Főleg a válogatott meccsek vonzzák a nagy fogadásokat, de sokan szeretnek tippelni klubcsapatok meccseire is, így az a bukméker, ahol ilyen találkozók elérhetőek rendszeresen, komoly előnyre számíthat a magyar fogadók körében. Még az sem baj, ha a piacok limitáltak, ugyanis a vízilabda fogadása esetén a legnépszerűbb piacnak a végső győztes megtippelése számít.
  • Amerikai foci: talán kevésbé hihető, de mégis, az NFL annyira komoly népszerűségre tett szert napjainkban Magyarországon, hogy a fogadása is nagyon elterjedt lett hazánkban. Számtalan szakértői oldal, blog igyekszik tanácsokat is adni és hát a bukmékerek számára ez egy olyan piac, amivel mindenképpen foglalkozniuk kell, már csak az amerikai népszerűsége okán is.
  • Egyéni sportok: az egyéni sportágak tekintetében nagyon népszerűnek számít Magyarországon is a boksz, főleg azért, mert itt a kezdő fogadók is könnyen találhatnak értékkel bíró fogadásokat és jó tippeket. De népszerű még az MMA és a nagy nemzetközi versenyek esetén a magyar fogadók nagyon szeretnek úszásra és kajak-kenura fogadni, már csak azért is, mert ebben különösen jók a magyar versenyzők. Még érdemes kiemelni a teniszt, az atlétikát és a birkózást, ezek szintén sok magyar fogadó figyelmét szoktál felkelteni.

Ha érdekesnek találta ezt a cikket, nézze meg legújabb blogjainkat.