Magyarországon egyértelműen a legnépszerűbb sportnak számít a labdarúgás, becslések szerint az összes sportfogadásra költött pénz több mint felét labdarúgásra teszik fel a magyar fogadók. Vannak különösen népszerű ligák és mérkőzések, általánosságban elmondható, hogy 6-7 labdarúgó bajnokságra fog a többség. Ha nem vagyunk tapasztaltak még a sportfogadás világában, akkor érdemes előzetesen kicsit körbejárni a labdarúgás fogadás lehetőségeit, milyen piacokra és milyen szorzókra érdemes fogadni.

Ennek főleg azért van jelentősége, mert már olyan szintű mennyiségben állnak rendelkezésre mérkőzések, hogy a guatemalai másodosztálytól kezdve a ruandai ligán keresztül minden alacsonyabb osztályú meccsre is fogadhatunk. És nem csak meccsekből van sok, hanem piacokból is. A piacok alatt a fogadások típusait értjük, tehát például a végső győztesre fogadni is egy piac, ahogy az is, ha a pontos eredményt próbáljuk meg eltalálni. Nézzük meg részletesen tehát mit kell tudnunk a labdarúgás fogadásáról!

A foci fogadásának főbb tudnivalói

Alapvetően a legfontosabb tudnivaló a labdarúgás fogadásával kapcsolatban a szorzók értelmezése. Ugye a szorzókat a bukmékerek állítják be és ezek a számok jelentik a tét és a győzelem közötti arányt egy specifikus kimenetel esetén. Magyarországon vonatkozásában ezt általában tizedesekkel jelzik, de még elfogadott a törtszámos és az amerikai szorzós változat is. Ha egy mérkőzés kimenetelére a szorzó 2,00-s, az azt jelenti, hogy 200 forintot fogunk nyerni minden feltett 100 forint után. Minden egyes héten sok ezer labdarúgó mérkőzés és piac áll rendelkezésünkre a bukmékereknél, ezek mindegyikére ad meg az adott platform egy szorzót az adott kimenetel valószínűségét tekintve.

És itt ne csak arra gondoljunk, hogy mennyi az esélye annak, hogy egy csapat nyer, de arra is, hogy mi az esélye annak, hogy mondjuk 5,5-nél több sárgalapot mutatnak fel a mérkőzésen. Vannak bukmékerek, akik különleges ajánlatokat és versenyképes szorzókat raknak össze, hogy magukhoz csábítsák a fogadókat, így elképzelhető, hogy egészen komoly különbségek vannak szorzókban a fogadóirodák között. Ha egy esemény kimenetelét megerősítik, akkor az eredeti tétünket, plusz a szorzó alapján számított nyereményünket fogjuk megkapni. Alapvetően a legnépszerűbb fogadási piacok/típusok labdarúgás esetén a következők:

  • A mérkőzés eredményére történő fogadás: ez messze a legnépszerűbb piac, itt egy meccs eredményére fogadunk. Három kimenetel lehet, hazai, döntetlen vagy vendég. Fontos figyelembe venni, hogy ha nincs ez másként jelölve, akkor itt mindig a rendes játékidőre fogadunk, nem számít bele a hosszabbítás és a tizenegyesrúgások sem.
  • Kombinált fogadások: ilyenkor a mérkőzés eredményére fogadunk, de nem egy, hanem több meccsen és ezeket egy szelvényen játsszuk meg. Ugye ilyenkor a szorzókat összeszorozzuk, tehát növekedni fog a várható nyereményünk, ugyanakkor a kockázat is. Nagyon gyakori formák ezek, de általában limitálva van az egy szelvényen megjátszható meccsek száma:
  • Hogyan lehet online fogadni a futballraUgyanazon meccses kombinált fogadások: ez egy új fogadási forma, ilyenkor arra van módunk, hogy egy mérkőzésen több lehetséges kimenetelt kombináljuk össze egy szelvényre. Így fogadunk a végső győztes mellett mondjuk a lapok számára és a gólszerzők személyére is. Ezeket a különleges fogadásokat azoknak javasolják, akik nagyon ismernek egy meccset, vagyis az érintett csapatokat, így meg tudják mondani az összes apró részlet valószínűségét.
  • Nagyon sokan szeretnek fogadni játékosok speciális piacaira is: ezeknél azt próbáluk megtippelni egy mérkőzés vonatkozásában, hogy egy adott játékos rúg-e gólt, kap-e lapot, hányszor lesz lesen, hány szerelést mutat be és így tovább. Többnyire itt határszámokat szokott meghatározni a fogadóiroda, tehát pl. lesz-e 3,5-nél többször lesen az adott csatár.
  • A hendikepes fogadások is nagyon népszerűek: ennek van normál változata és van az ázsiai változat is. Mindkettő esetén az a lényeg, hogy valamelyik félnek adunk valamekkora előnyt előzetesen és arra tippelünk, hogy így nyerni tudnak-e vagy így is veszítenek. Például ha 0-1-ről indul egy mérkőzés és mi mégis hazai győzelemre fogadunk, az azt jelenti, hogy legalább 2 góllal kell nyernie a kiválasztott csapatnak.
  • Aztán még említsük meg az olyan fogadási piacokat, mint a kétesély, amikor a fogadóiroda az egyik lehetséges kimenetelt kizárja és arra fogadhatunk, hogy például hazai csapat nyer, vagy döntetlen lesz. De fogadhatunk félidőre, teljes játékidőre, fogadhatunk a gólok számára, fogadhatunk arra, hogy mennyi lesz a pontos végeredmény és így tovább, nagyjából a képzelet szab csak határt a rengeteg lehetőségnek.

Ha érdekesnek találta ezt a cikket, nézze meg legújabb blogjainkat.